Battlefield Osmanlı Oyun

Bunlar Hep Amerika’nın “Oyun”ları

2

ABD’de yapılmış, daha doğrusu Amerika kaynaklı şirketler tarafından yapılmış birçok oyun var. Çoğunun binlerce takipçisi var ve yeni bir oyun yapmalarını dört gözle bekliyorlar. Ben aşağıda ünlü olanlardan birkaç tanesini anlattım. Bunlar genelde seri oyunlar. Şunu da ekleyeyim; bunlar için yaptığım araştırma, sadece ABD kaynaklı olduklarını kesinleştirmek için yaptığım araştırmadır. Çoğunu oynadım yani 🙂

CS GO (Counter-Strike: Global Offensive)

Counter Strike Global Offensive Oyunu

Benim tabirimle bir çılgınlıktır almış başını gidiyor. İnsanlar (gençler, orta yaşlılar ve dedeler), bu oyunu satın alıp da oynayabilmek için can atıyor. İndirime gireceği günü bekliyorlar. Yılbaşını, bayramları (bizimkiler değil), Black Friday gününü (genel olarak internetten satılan çoğu şeyde indirime gidilen bir gün) iple çekiyorlar. Neden mi? Oyun FPS* türünde ve güzel çünkü. Eski C.S.’lerden sonra (özellikle 1.5 ve 1.6’dan) devrim niteliğinde bir oyun olmuş. Hem grafikleri iyi hem de online olduğu için kat be kat daha eğlenceli. Kısa bir tabirle iki grup var; polisler ve teröristler. İkisinden birini seçip karşı taraftakileri vuruyorsunuz ve eğleniyorsunuz. Yapımcısı, yine Half-Life ve Portal gibi ünlü oyunları geliştiren “Valve Corporation”.

*birinci şahıs nişancı

Assassin’s Creed

Assasin's Creed Oyun

Türkçesi “Suikastçı’nın İtikadı” olan bu oyun, takipçileri tarafından hiç kaçırılmayan, çıktığı gün satın alınıp bitirilen bir oyundur. Benim de favori oyunumdur kendisi. Şu ana kadar 9-10 oyunu çıkmıştır. Aralarından bazıları beğenilmese de hem bahsettiği konu bakımından hem de hayattaki birçok yanlışa dem vurmasından, oyunlar arasında önemli bir yeri var. Bu oyunda suikastçılar ve tapınakçılar denen iki grup var. İki grup da dünyayı daha iyi bir yere getirip insanları birleştirmeye çalışıyorlar. Suikastçılar bu işi insanları özgürleştirerek, zulümden kurtararak ve hayatlarını iyileştirerek yapmaya çalışıyorlar. Tapınakçılar ise insanları boyunduruk altına alıp onlardan faydalanarak ve gizliden gizliye köleleştirerek yapmaya çalışıyorlar. Oyunun konusuna göre hikaye, dünyada insanlardan önce yaşamış varlıklar ve onların yaptığı olağanüstü cihazlar çevresinde geçiyor. Bir de “Animus” isimli bir makine sayesinde günümüz kahramanları, geçmiş atalarının hatıralarını yaşayarak olayları çözmeye çalışıyor. Bu oyun ne kadar Fransa merkezli Ubisoft tarafından yapılıyor olsa da, işin içinde bunlara ortak olan Electronic Arts firması da var. Oyun üçüncü şahıs nişancı türünde ve online tarafı pek zevkli değil.

Call of Duty (COD)

Call of Duty Oyun

İlk çıktığında ortalığı kasıp kavuran ve dünya savaşlarını konu alan bir oyun. Siz oyunda bir askersiniz ve senaryoda ilerleyerek görevleri yapıyorsunuz. Ama adamlar oyunu öyle bir yapmış ki aynı zamanda size de savaştasınız hissi veriyor. Savaşlarda olan birçok duruma değiniliyor oyunda. Sivil kayıplar, katliamlar, arkadaşlarını yitirme, yaralanma, sakat kalma gibi durumlar senaryoyla birleşince sizi acayip etkiliyor. Olayların gidişatı, oyun sonlarının sizi şaşırtması, işin içinde iş olması ve elbette tarihsel gerçeklerle birlikte gitmesi oyunu mükemmel yapıyor. Tabi hepsi böyle değil. Geçmiş savaşları değil de gelecek dünya savaşlarını anlatan oyunları da var. Ama bunların yapılmasıyla ana konunun dışına çıkıldığı için bazı takipçileri tarafından hoş karşılanmıyor. Oyunun ünlü karakteri Captain Price, belki duymuşsunuzdur. Oyun, genelde 3 firma tarafından geliştiriliyor: Infinity Ward, Treyarch ve Sledgehammer Games. Bu oyun da FPS ve online kısmı da çok tutuluyor.

Battlefield

Battlefield 1 Oyun

Bu oyun da Call of Duty gibi ve aralarında bitmek bilmeyen bir rekabet var. Çünkü iki oyun da özellikle geçmiş dünya savaşlarını anlatıyor ve FPS türünde. Oynanışları çok benzer. Ama şu sıralar Battlefield biraz öne geçmiş durumda çünkü COD son oyunlarında hep geleceğe taktığı için itibarını biraz kaybetti. Battlefield da 1. Dünya Savaşı ile ilgili bir oyun çıkarınca iyice kötü duruma düştü COD yapımcıları. Bu oyunu özellikle öne çıkaran kısmı, online kısmıdır. Çünkü takım olarak oynamaya çok elverişli ve tank, uçak, helikopter gibi savaş araçlarını aktif bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Gerçek hayatta bu araçlarla yapamayacağınız hareketleri oyunda yaparak öne geçebilirsiniz. Ve gerçekten “bu hareketleri nasıl yapıyorlar” denilen anlar çok oluyor. Bu oyunun senaryo kısımlarını ben beğenmiyorum çünkü yeterli değiller. Online kısımları, ne kadar online oynamasam da, daha güzel. Bu oyunu yapan şirket de “Electronic Arts”.

Bu yazımızı da tavsiye ederiz:  Nano Robotlar, Nanoteknoloji Ve Kanser Tespiti/Tedavisi

Bu oyunları saydık ama kült haline gelmiş, nostaljisi olan birçok oyun da var. Bir başka yazıda da bu oyunlardan tamamen farklı, oynarken hüzünlendiğiniz bir oyunu anlatacağım: This War of Mine

Kitap okumayı seven ve bu devirde herkesin kendine göre haklı olduğuna inanan bir şahısım. Çağ deviren fikirler üretmeye tekrar başlamamız gerektiğine inanırım. Ne demiş atalarımız: Önce eğitim!

2 Comments

Yorum bırakın

Your email address will not be published.

Teknoloji, İnternet & Oyun Kategorisinde Son Yazılar

Steam 2024 Yaz İndirimleri

Bilenler bilir meşhur Steam indirimlerini. Yine bir yaz indirimi döneminde beraberiz ve sizlere benim gözüme çarpan