2019 Kış Sezonuna Yeni Başlamışken Bir Anime Önerisi

4

Merhaba. Daha edebi ve derin konuların konuşulduğu bu ortamın seviyesini böyle bir konu biraz düşürebilir ama bazı arkadaşların ‘’O kadar izliyon bari bi bahset de faydalanmak/izlemek isteyenler vardır.’’ demesinden uzun bir süre sonra yazı yazmaya karar verdim.

Arkadaşlar bilmeyenler için öncelikle şunu belirteyim. ‘’Anime’’, ergenliğinizin baharında duyduğunuz bazı kavramlardan ibaret değil. Bizim zamanımızda biri anime izliyorum dediğinde ufak bir tebessüm ederdik. Cahilliğin lüzumu yok. Lütfen aynı hataya düşmeyin.

‘’Anime’’ Japonlar tarafından ‘’アニメーション’’(animeeşon) diye telaffuz edilen ‘’Animation’’ın kısaltması olan ‘’アニメ’’ den gelmektedir. Köken aldığı Disney ile aralarında bazı farklar olduğu için kendisi başlı başına bir sektör olarak dünya üzerinde yerini alır. Sektör diyorum. Çünkü şu zamanlar Netflix bile anime yapmaya/yayınlamaya başladı. Örneğin önceleri (Çok eski sayılmaz aslında. Hala da devam ediyor) Amerika’da bulunan Viz Media Japonya’da çıkan animeleri İngilizce dublaj ile Amerikan televizyonlarına servis ederken Netflix’in yapımcılarla anlaşıp anime yayınlatması bunun ne kadar büyük olduğu konusunda sizi fikir sahibi edebilir. Hala büyüklük konusunda tatmin olmadıysanız şunu söyleyip bu uzuun giriş kısmını bitireyim. Animeler genellikle manga, light novel (Türkçesini bilmiyorum. Özür dilerim) gibi yazılı/çizili bir kaynaktan uyarlanırlar. Ve bu manga ve light novelların ciltleri dünya üzerinde milyonların üzerinde satılırlar. Her geçen dakika bir One Piece mangası satın alınıyor olabilir. En çok satan mangalar diye birazcık araştırırsanız bu dediğimi anlarsınız.

Yakosoku no Neverland

Vaat Edilen Neverland anime

Japonca: 約束のネバーランド

Türkçe: Vaat Edilen Neverland

İngilizce: The Promised Neverland

Türü: Bilim-kurgu, gizem, korku

Şu an itibariyle daha iki bölümü yayınlandı ve toplamda 12 bölüm yayınlanması bekleniyor. Fazla spoiler vermeden konusunu ve ilk iki bölüm izlenimlerimi aktarmaya çalışacağım. Anime Grace Field House’ta kendilerini çok seven Mama’ları ile yaşayan, her gün sıkı testlerden geçen, yetimhanenin geniş arazisinde birbirleri ile güzel güzel oynayan yetimleri konu almaktadır. Yetimler burada vakitlerini oyun oynayarak, derslerini çalışarak geçirirken evlat edinilmeyi beklerler. 12 yaşından sonra da yetimhaneden ayrılırlar. Buranın tek bir kuralı vardır o da yetimhanenin bulunduğu arazinin dışına çıkılması kesinlikle yasaktır. Hatta kapısının önünden bile geçilemez.

Her şey böyle giderken Conny’ye koruyucu bir aile talip olur. Mama, Conny’yi kapıya götürürken Emma ve Norman, Conny’nin tavşanını yetimhanede unuttuğunu görürler ve yasak olmasına rağmen Mama ile Conny kapıya ulaşmadan onlara bu tavşanı yetiştirmeye karar verirler.

Hikaye böyle başlıyor ve ilk bölümden itibaren bazı şeyleri sorgulamaya başlıyorsunuz. ‘’Acaba bu yetimhane tam olarak ne? Besin zincirinin en tepesinde kim bulunuyor? Bu çocuklar kimin nesi? Bu kapının/yetimhane duvarının ardında ne var?’’ gibi sorularla ikinci bölümü beklemeye koyuluyorsunuz. İkinci bölümü izledikten sonra da üçüncüyü…

Anime, tanıtım videosu ile birlikte beni kendine çekmişti. Şu an için izlediğime pişman etmiyor. Merak edenler için hemen cümlenin bitiminde YouTube’a yönlendiren bir bağlantı ile tanıtım videosunu ekleyeyim

Peki nerden izleyelim?

turkanime.tv ve anizm.tv Türkçe altyazısı çıkmış animeler için masterani.me de İngilizce altyazı ile takip ettiğim animeleri izlemek için takip ettiğim siteler. Kullandığınız arama motoruna (Bing, Google, Yandeks vs.) ‘anime izle’, ‘watch anime’ vs yazdığınızda bir sürü site gelecektir. Maalesef çoğunda gereksiz reklamlarla karşılaşmanız kaçınılamaz. Anizm ve özellikle de Türkanime yıllardır var olan siteler. ‘Adbock’u Kapat’ kutucuğunu kapatarak rahatlıkla animenizi izleyebilirsiniz. Masteranime de yabancı dille izlemek için gayet iyi bir site. Reklam engelleyici kullandığımdan mıdır bilmiyorum ama onda da şu ana kadar reklamlarla ilgili bir sıkıntı yaşamadım.

E o zaman iyi seyirler.

Konuk Yazar: Himmet Şirin

4 Comments

  1. Güzel bir yazı olmuş. Çoktandır anime izlememiştim, dayanamadım ilk bölümünü izledim. 🙂 Yazınız için teşekkürler.

  2. Animelere çok uzak birisiyim ama bazı insanlar gerçekten çok seviyor. Büyük ihtimalle ben anlayamıyorum ama belki bunu bir denerim. Yazı için teşekkürler 🙂

  3. Maalesef masterani.me kapandı. İngilizce altyazılı ya da farklı altyazılarla anime izlemek isterseniz horriblesubs.info ve nyaa.si torrent sitelerini tavsiye ederim. Torrente güvenmiyorsanız “watch anime” yazıp şansınızı deneyebilirsiniz. İyi seyirler

  4. Rastgele önerilere bakıyordum taa 2019 önerilerine kadar geldim, içerisinden gerçekten izlemediğim bir anime çıktı, teşekkür ederim.

Yorum bırakın

Your email address will not be published.

Film Kategorisinde Son Yazılar